آنچه درباره موشن گرافیک یا موشن گراف باید بدانید

تفاوت انیمیشن و موشن گرافیکس

موشن گرافیک یا موشن گراف

Motion Graphic هنری است که از تلفیق صوت و گرافیک به وجود می‌آید به‌این‌علت آن را موشن گرافیک یا موشن گراف می­نامند. در رسانه اجتماعی یا شبکه تلویزیونی کار به‌جایی رسیده است که با تلفیق حرکات و تصاویر ثابت نقشه بیتی و برداری و اضافه کردن صدا به آن‌ها می‌توان آثار خارق‌العاده‌ای ساخت. این آثار در نوع خود بی‌نظیرند و در آخر منجر به تولید تبلیغات کوتاه تلویزیونی و اینترنتی می‌شوند. توجه داشته باشیم که این‌گونه محصولات ازنظر زمان پخش معمولاً در حدود ۱۰ الی ۶۰ ثانیه می‌باشند.

نرم‌افزارهای لازم

Motion Graphic در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین رشته‌های هنر دیجیتال است. این علم به‌صورت حرفه‌ای دربرگیرنده نرم‌افزارهای زیر است:

Adobe After Effects افتر افکت

Adobe Premie پریمیر

Autodesk Combustion اتودسک

اAutodesk Maya or 3DS Max اتودسک سه بعدی

Apple Motion اپل موشن

Final Cut pro فینال کات

Avid Xpress

نرم­افزارهای نام‌برده استانداردترین ابزار ساخت موشن گراف یا موشن گرافیک هستند.

روش ساخت موشن گرافیک یا موشن گراف چیست؟

بهترین مثال برای ساخت این اثر هنری را این‌گونه تعریف می­کنم. برای ساخت موشن گرافیک یا موشن گراف ابتدا باید یک طرح گرافیکی کامل را به‌صورت پایا (Still Image) در نرم‌افزارهای طراحی مانند Illustrator یا Photoshop در لایه‌های مجزا طراحی کرده و سپس آن‌ها را با همان پسوند یا Format اصلی خودشان (*.Ai یا *.Psd) ذخیره یا save کرده و سپس آن‌ها مستقیماً وارد نرم‌افزارهایی چون After Effects یا Apple Motion می‌کنیم تا بتوانیم آن‌ها را در TimeLine خروجی نهائی انیمیشن Render کنیم.

تعریف موشن گرافیک یا موشن گراف

موشن گرافیک یا موشن گراف از دو واژه حرکت یا موشن و گراف یا جلوه ساخته‌شده است. این تعریف یعنی تصاویری که با افکت‌های خاصی ترکیب‌شده‌اند.

تمامی این حرکات داخل نرم‌افزارهای ادوبی قابل انجام است؛ و با کمترین زمان ممکن قادر هستید مفهوم را به بیننده برسانید.

محبوبیت

حتماً تیزرهای تبلیغاتی باحالت‌های دوبعدی را در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام دیده باشید که با شخصیت‌های متحرک یا موشنی طراحی شده‌اند. معمولاً مخاطبین در فضای مجازی ترجیح می‌دهند فیلم‌های جذاب را انتخاب کنند. تا بیننده جذب شود و تا آخر آن را دنبال کند.

قابل‌ذکر است قبل از به وجود آمدن موشن گرافیک یا موشن گراف تصاویر به‌صورت ایستا (بی‌حرکت) و ثابت بود. و یا برای تبلیغات باید فیلم‌برداری با هزینه هنگفت می‌شد. پس بعد از به وجود آمدن این هنر این امکان وجود دارد که تصاویر ثابت را به حرکت درآورده و با استفاده از صدا و رنگ‌های مختلف، جذابیت و محبوبیت کارها را چند برابر کنید.

گرافیک یا موشن گراف چه کاربردی دارد؟

ممکن است برایتان اتفاق افتاده باشد که تصویر یا داستانی در ذهن‌تان ایجاد می‌شود و خیلی تلاش می‌کنید که آن را برای بقیه تعریف کنید و یا یک نقاشی در موردش بکشید. ولی این تلاش‌ها کاملاً بی‌فایده است چون تسلط کافی به موشن گرافیک یا موشن گراف ندارید! حال به مزایای این هنر می‌پردازیم.

کمک به گفتن داستان

این هنر به شما کمک می‌کند تا به‌وسیله آن داستان موجود در ذهن خود را به تصویر بکشید و مخاطب یا مشتریانت خود را جذب کنید.

به‌علاوه، شما خواهید توانست که بدون نیاز به بازیگر و حتی دوربین، تیزرهای تبلیغاتی یا انیمیشن‌های داستانی خود را ایجاد کنید و حتی می‌توانید درآمد بسیار خوبی هم از این کلیپ‌ها و انتشار آن در فضای مجازی داشته باشید!

حرکت و هیجان

امروزه دیگر به دلیل پیشرفت بی‌سابقه فنّاوری، نمی‌توان موشن گرافیک را از آن جدا کرد. تقریباً هر طرح گرافیکی که حرکت می‌کند و صدا دارد می‌تواند یک موشن گرافیک به‌حساب بیاید؛ یعنی تمامی موارد متحرکی که شما در اینترنت، تلویزیون، برنامه‌های موبایل، بازی‌های کامپیوتری و … می‌بینید به دلیل موشن گرافیک می‌توانند حرکت کنند!

بعد از سفارش موشن گرافیک یا موشن گراف علاوه بر تبلیغات گسترده برای شما به برند سازی شما کمک می­کند و به‌راحتی قادر به ساخت و تولید هر آنچه در رؤیاهای خود داشته‌اید به‌صورت تصویری خواهید بود.

مهم‌ترین نرم‌افزار آموزش چیست؟

پرکاربردترین و جامع‌ترین نرم‌افزار ساخت موشن گرافیک، ادوب افترافکت (Adobe After Effects) است که امکانات بسیار مفیدی در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد . در بالا ابزار دیگری هم نام برده شد اما این ابزار اساسی‌ترین نرم‌افزار موردنیاز این هنر است.

از افترافکت می‌توانید درزمینه­های انیمیشن سازی، تولید محتوای ویدیویی، بازی سازی، ساخت تیزرهای تبلیغاتی، اضافه کردن جلوه‌های ویژه و بسیاری موارد دیگر استفاده کنید.

مراحل تولید موشن گرافیک یا موشن گراف

دوست دارید بدانید مراحل تولید یک موشن گرافیک یا موشن گراف مناسب چیست؟ در ادامه مراحل و روند تولید این آثار زیبای هنری را شرح خواهیم داد. ابتدا باید بدانید موشن گرافیک چیست؟ که در قسمت بالا کاملاً شرح دادیم. به بیان ساده، موشن گرافیک‌ها، گرافیک‌های انیمیشنی هستند که داستانی را بازگو می‌کنند. داستان‌های موشن گرافیک می‌تواند از طریق متن متحرک و یا عکس‌های انیمیشنی و یا هر دو بازگو شود. می‌‌توانند دو بعدی و یا سه‌بعدی باشند.

مزایا

از مزایای دیگر این هنر بسیار زیبا می‌توان موارد بسیاری را شرح داد. برای این اثر انتخاب‌های فراوانی وجود دارد و همین دلیل محبوبیت آن است. امروزه محبوبیت موشن گرافیک‌ از هر زمان دیگری بیشتر است. آن‌ها ابزارهای فوق‌العاده‌ای برای داستان‌گویی هستند، ولی همه‌شان به‌طور یکسان و به یک روش تولید نمی‌شوند. می‌توان گفت یک موشن گرافیک مؤثر و متقاعدکننده عناصر زیادی را شامل می‌شود.

اگر می‌خواهید محصول نهایی فوق‌العاده‌ای تولید کنید، باید همه این گام‌ها را با موفقیت پشت سر بگذارید.

مراحل تولید یک موشن گرافی

گام اول: یک اسکریپت خوب بنویسید

مرحله مهم تولید موشن گرافیک نوشتن یک اسکریپت خوب است.

موشن گرافیک کوتاه و بین ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه و نیم است

زمان کم و اطلاعات فراوان ویژگی موشن گرافیک است؛ یعنی باید در زمان کمی انبوهی از اطلاعات را منتقل کنید که بیشتر با تصویر امکان‌پذیر است. ولی باید بدانید که وضوح و سادگی کلیدهای موفقیت هستند.

سؤالات مهمی که باید قبل از داستان‌نویسی از خود بپرسید

-مخاطبین من چه کسانی هستند؟

-می‌خواهم چه چیزی را به آن‌ها آموزش دهم؟ می‌خواهم چه‌کار کنند؟ چه چیزی را به خاطر بسپرند؟

-می‌خواهم چه احساسی را در آن‌ها ایجاد کنم؟

اینفووگرافی با موشن گرافیک یا موشن گراف چه تفاوتی دارد؟

موشن گرافیک یا موشن گراف برخلاف اینفوگرافیک‌های ثابت که با تکیه‌بر عکس و متن داستان بیان می­شود، هنر موشن با کمک گرفتن ابزارهایی مانند حرکت و صدا پدید می‌آید. هم‌چنان که در حال نوشتن اسکریپت هستید در نظر داشته باشید کدام‌یک از روش‌های زیر می‌تواند بهترین روش برای ارائه کدام قسمت از داستان شما باشد.

متن متحرک

در داستان به‌جای صدا از متن متحرک استفاده می­شود. داستان‌گویی‌ای که در آن تنها از متن استفاده می‌شود، می‌تواند در موقعیت‌های خاص گزینه فوق‌العاده‌ای باشد. هم‌چنین می‌تواند ابزاری باشد که موجب تمرکز مخاطب‌تان شود؛ زیرا مردم معمولاً زمانی که مجبور به خواندن هستند، بیشتر توجه می‌کنند.

تفاوت انیمیشن و موشن گرافیکس
تفاوت انیمیشن و موشن گرافیکس

صدا

یافتن صدای برند در بازاریابی امر مهمی است؛ اما باید توجه کنید که افراطی صداگذاری نکنید. از دوبلورتان نخواهید اطلاعات آماری فروش سال قبل را بخواند؛ زیرا همین اطلاعات را می‌توان در قالب انیمیشن در صفحه‌نمایش ارائه داد.

صدا و تصویر

ترکیب صدا و تصویر برای ارائه بصری اطلاعات، ویدئوی توضیحی و یا هر زمان که نیاز دارید چیزی را در صفحه‌نمایش توضیح دهید، فوق‌العاده است.

تصویر تنها

این مورد زیاد برای موشن گرافیک یا موشن گراف مورداستفاده قرار نمی‌گیرد ولی می‌توانید تنها با استفاده از عکس هم یک گرافیک خوب بسازید.

استوری بورد

این گام از مراحل تولید یک موشن گرافی خوب، اسکریپت و تصاویر را با هم آمیخته می‌کند. این کار هم‌چنین کمک‌تان می‌کند شکل‌گیری محصول نهایی را ببینید. در این قسمت نتایج مفیدی می‌بینید چرا که تهیه‌کننده و طراح در کنار هم قرار خواهند گرفت.

طراحی

زمانی که به‌وسیله استوری بورد داستان را می­یابیم، شروع به تبدیل استوری بورد به گرافیک‌های واقعی می‌کنیم. هر چیزی در این گام، در گام‌های انیمیشن نهایی مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین عجله نکنید و برای این کار وقت بگذارید.

نکته قابل‌توجه این است که بهتر است شخصی که استوری بورد را کشیده، مرحله طراحی را هم انجام دهد.

انیمیشن کردن گرافیک‌های نهایی

در موشن گرافیک یا موشن گراف مرحله‌های پایانی مرحله انیمیشن کردن از مراحل تولید است. مرحله‌ای که همه‌چیز سر جای خودش قرار می‌گیرد. انیمیشن و دیگر عناصری که در این مرحله معرفی می‌شوند به‌اندازه اسکریپت اهمیت دارند.

نکات قابل‌توجه

نوع انیمیشن

انیمیشن باید منسجم و به هم‌پیوسته باشد؛ و هدف به هیچ وجه گیج کردن مخاطب نباشد.

زمان‌بندی

باید سرعت را در مراحل خاصی از موشن گرافیک یا موشن گراف به کار برد. سرعت می‌تواند کار شما را بهبود بخشد و یا زحمات شما را به کلی به باد دهد. اگر بیش‌ازحد سریع باشد مخاطب متوجه منظور شما و این‌که چه می‌خواهید بگوئید نخواهد شد. اگر هم بیش‌ازاندازه کند باشد، حواس مخاطب پرت می‌شود.

موسیقی

موسیقی در موشن گرافیک تاثیر زیادی دارد. موسیقی می‌تواند در نشان دادن حالت صحنه‌ها و تُن داستان تاثیر گذار باشد.

جلوه‌های صوتی

این قسمت سلیقه ایست برخی انیماتورها عقیده دارند باید به هر عنصر اجازه دهید کار خودش را بکند. برخی دیگر عقیده دارند که تک‌تک عناصر ضروری هستند برای اینکه اطلاعات بیشتری در زمینه موشن گرافیک کسب کنید پیشنهاد میکنم کلیک کنید.

Rate this post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید